Натуральні олійки та їх застосування

      Коли ми зустрічаємо назву  – мультифункціональна олійка, то перше, про що ми згадуємо – це кокосова олійка. Її широке застосування  відомо всім.  Дехто застосовує її для пом’якшення шкіри тіла, дехто – як високоефективну маску для волосся. Кокосова олійка подарує тьмяному волоссю яскравий блиск, а суху шкіру, під час масажу, ідеально зволожить. Широко відомі її антибактеріальні властивості. В свою чергу, дерматологи рекомендують застосовувати кокосову олійку для заспокоєння шкіри після гоління або засмаги. А щодо її використання для смаження млинців ? Це справжні смаколики! Але не лише  кокосовій олійці притаманні такі різноманітні корисні властивості. Пропоную переглянути цю статтю і познайомитися з іншими не менш корисними екзотичними олійками.

      кокосова олійка

      Екзотика у вашій ванній кімнаті
      Ви пробували коли-небудь пекі або, як ще називають цей плід, горіх соарі? Цей фрукт розміром та кольором нагадує апельсин, але зростає лише в Бразилії. Насіння пекі використовують для отримання олійки, яка має корисні властивості. Особливо  позитивно вона впливає на волосся – достатньо нанести пару крапель на кінчики волосся і яскравий та здоровий блиск вам забезпечений. В Південній Америці – це один з головних інгредієнтів відновлюючих шампунів та масок. Органічна олійка пеку характеризується високим вмістом вітамінів А, Е та ефірних жирних кислот, вирізняється власним типовим ароматом, який нагадує цитруси. Вона розгладжує волосся, надає їм яскравий блиск, запобігає появі посічених кінчиків та  являється незамінним засобом для відновлення цілісності їх структури, живить шкіру голови. Завдяки своїм пом’якшуючим та зволожуючим властивостям пекі ідеально підходить для  сухої та подразненої шкіри. Також це досить ефективний засіб при вирішенні проблеми ламких нігтів та нігтьових мікозів.

      pequi olej

       

      З підвищенням температури довжина наших суконь стає все більш короткою, а ноги, відповідно, потребують більш ретельного догляду. Після довгої зими шкіра може бути бліда, суха з ознаками целюліту. На допомогу нам приходить органічна кавова олійка, яка ідеально підходить для масажу проблемних ділянок. При цьому вивільняється приємний  аромат кави, що робить масаж незабутнім. Дуже часто екстракт кавових зерен входить до складу багатьох засобів проти целюліту. Кавову олійку можна використовувати і для шкіри обличчя. Завдяки особливому складу вона підтримує оптимальний рівень вологи у шкірі. Кавова олійка – ідеальний засіб для проблемної шкіри зі схильністю до акне.

      Для масажу шкіри з розтяжками ідеально підійде олійка жожоба. Вона містить вітаміни А, Е  та підходить для всіх типів шкіри; при нанесенні на шкіру не створює жирну плівку, захищає від втрати вологи, заспокоює та швидко абсорбується. Містить натуральний сонцезахисний фактор 3-4 та сприяє збереженню засмаги. Якщо кінчики вашого волосся пересушені, то можете нанести олійку безпосередньо на них або додати декілька крапель  у свою улюблену маску.

      Натуральні олійки для застосування у кулінарї та ванній кімнаті

      Органічна олія примули вечірньої вирізняється вмістом жирних ефірних кислот, які не синтезуються  у нашому  організмі. Лікарі рекомендують застосовувати її жінкам під час менопаузи або при болісній менструації. Олійка заспокоює шкіру тіла, розгладжує та пом’якшує її. При догляді за волоссям рекомендується додавати олійку примули у  свою маску або наносити безпосередньо на кінчики, таким чином повертаючи втрачену  життєву силу та енергію.  Для вирішення проблеми сухих ламких нігтів достатньо нанести пару крапель олії на кожен ніготь.

      У порівнянні з іншими олійками  олійка насіння інка-інчі досить екзотична і менш відома пересічному споживачу.  Інка інчі походить з Перу. Плоди мають форму зірки всередині якої розміщено насіння. Олійку інка-інчі холодного віджиму можна застосовувати як у догляді за обличчям та тілом, так і у кулінарії. Вміст ненасичених жирних кислот у її складі один з найбільших серед відомих олій. Олія інка-інчі ідеально підходить для масажу, після застосування якої ваша шкіра буде пружна та шовковиста. А ламкі нігті та волосся будуть відновлені швидко та ефективно.

      Вам подобаються легкі овочеві салати і ви полюбляєте експериментувати на своїй кухні? Додати родзинку своїм стравам ви можете за допомогою гарбузової, кунжутної, трюфельної  або олії з насіння Чіа. В кулінарії найбільш розповсюджена оливкова олія. А ви пробували застосовувати її інакше? Італійська кінозірка Софі Лорен відкрила таємницю своєї краси – все життя вона використовує для цього оливкову олію! Додає її у ванну, використовує для масажу шкіри і кожного дня додає у страви. Гвенет Пелтроу застосовує оливкову олію у якості маски на сухі кінчики волосся. Слід відмітити, що вона  ідеально підходить і для ламких нігтів: 1 раз на тиждень налийте олію у посуд, опустіть нігті на 30 хвилин і вони  будуть міцними та гарними.
       

      Поживні масла
      Масло какао часто застосовується у косметології, фармакології та у харчовій промисловості. Останнім часом популярністю користуються поживні креми для тіла або відновлюючи маски для волосся на основі масла какао. Масло з необроблених зерен какао та органічне масло какао зберігає всі цінні речовини. Масло пом’якшує, відновлює та розгладжує шкіру; повертає життєву силу, енергію та блиск пошкодженому волоссю. На перший погляд може здатися, що масло має досить тугу  консистенцію, але достатньо помістити його у долоню,  масло розтане і за мить його можна застосовувати. Масло какао  можна комбінувати і з іншими олійками. Наприклад,  з мигдальною олійкою ви створите  високоефективний засіб для відновлення сухої та потрісканої шкіри. А приготувати  власний домашній шоколад ви зможете змішуючи какао, цукор або солодкий сироп та масло какао!

       

      bambucké máslo

      Масло каріте
      Мультифункціональними властивостями вирізняється і масло каріте. 100% натуральне масло має унікальні властивості. При нанесенні на шкіру воно швидко тане та вивільняє приємний, ніжний аромат. Мене приємно здивувало те, що достатньо невеликої кількості масла і ваша шкіра буде зволожена і пом’якшена. Масло каріте не створює жирну плівку, це дозволяє, після нанесення на тіло, одягатися не побоюючись, що на одязі залишаться плями. Масло каріте бездоганно зволожує шкіру на ліктях та п’ятах. Особисто я застосовувала масло для догляду за волоссям. Воно розтануло у долоні, після чого я додала його у свою маску та нанесла на сухе пошкоджене волосся. Це справжній еліксир! В кулінарії масло каріте – це альтернатива звичайному маслу або маслу какао.
       
      Наталя для Parfumeria.ua 

       

      notino balicky

      Menu

      телефонуйте безкоштовно 0 800 500 127 сьогодні ми тут для Вас аж до 18 години