Кокосова олійка - в косметиці та на кухні

      Останнім  часом кокосовій олійці та її застосуванню приділяється все більше уваги. Мова  йде про високоякісний та універсальний жир з антибактеріальними властивостями, який широко застосовується в косметичній галузі і кулінарії.  При температурі вище 25 °C - це рідина, при нижчий температурі - тверда речовина. Виробляється ряд продуктів, які  можуть, але не повинні, мати у своєму  складі кокосову олійку. Правильно оброблена олія зберігає свої властивості декілька років.

      кокосова олійка

      Застосування кокосової олійки для шкіри та волосся
      Кокосова олійка має приємний аромат та не залишає неприємне відчуття жирності, як більшість ненасичених жирів. Завдяки ряду корисних властивостей використовується в косметології при виробництві кремів, масок, бальзамів, декоративної косметики, засобів по догляду за волоссям і мила. Косметичні засоби мають  природний аромат кокосової олійки. Рафінована олійка без аромату  служить в основному як основа косметичних продуктів.

      Кокосова олійка має зволожуючі властивості і при нанесенні на шкіру швидко нею поглинається. Олійка ефективно бореться з проблемою сухого волосся, запобігає появі посічених кінчиків, надає йому блиск. Біо кокосова олійка часто використовується в денному догляді за шкірою та волоссям, також її можна застосовувати і як  маску - нанести на волосся та залишити на декілька годин або на всю ніч. Олійку можна добавити в маску, якою ви регулярно користуєтесь або нанести на волосся після миття безпосередньо на посічені кінчики. При цьому слід звернути увагу на кількість олійки - не рекомендується наносите занадто багато, так як  волосся буде виглядати жирним.  
      Кокосова олійка ефективно вирішує  проблеми ламкості нігтів, появу задирок на нігтях, а також пом’якшує  затверділу шкіру. Олійка позитивно впливає на  стан шкіри під часу масажу, зокрема тайського або гавайського.

      Цілий ряд косметичних засобів розчиняється в жирах кокосової олійки, таким чином її можна використовувати  як засіб для зняття макіяжу.

      Кокосова олійка для засмаги
      Передусім, кокосову олійку можна використовувати , як засіб після засмаги. Безпосередньо її застосування  в кремах для засмаги викликає ряд суперечок -  використовувати  крем  для засмаги з кокосової олійки, вироблений  вдома не рекомендується, так як навіть приблизно не можна визначити його захисний фактор.  

      кокосова олійка для засмаги 
       
      Лікувальні властивості кокосової олійки
      Легендарні антибактеріальні властивості  кокосової олійки позитивно впливають  на здоров’я людини. Її застосування допомагає у боротьбі проти акне, герпеса, запалення, діареї, грибкових інфекцій шкіри, перешкоджає утворенню зубного нальоту та афтів.
      Наприклад, гіалуронова кислота, яка міститься в материнському молоці, становить половину складу кокосової олійки, тому вона добре засвоюється організмом.  Істотною перевагою є те, що корисні бактерії людського організму є стійкими до антибактеріального впливу кислоти
       
      Кокосова олійка - супер продукт
      Незважаючи на те, що деякі спеціалісти і  сьогодні лякають шкідливістю насичених жирних кислот, сучасні дослідження вказують, що  це не так. Кокосова олійка в основному складається з насичених жирних кислот з середньою довжиною ланцюжка, які не мають шкідливого впливу на організм,  як деякі тваринні жири. Без подібних кислот наш організм не зміг би нормально функціонувати, так як крім функції живлення вони виконують ще й транспортну функцію - переносять вітаміни та ензими. Розщеплення  корисних жирів, на відміну від вуглеводів,  відбувається повільніше, та не приводить до швидкого викиду глюкози у кров, таким чином перешкоджаючи ожирінню. Багато спеціалістів вважають кокосову олійку - одним з найкращих жирів для використання при приготуванні страв. Навіть при температурі вище 200 °C вона зберігає стабільний склад речовин, тому  ідеально підходить для смаження.

      Біо, сира та натуральна кокосова олійка
       
      Кокосові пальми вирощують на плантаціях і перевірити те, наскільки органічним є  метод вирощування практично неможливо, так як пальми не вимагають спеціальних мінеральних або хімічних  добрив. Маркування "біо  кокосова олійка" відноситься лише до  вирощування і нічого не говорить про якість і спосіб  обробки.
       
      Кокосова олійка виробляється з кокосової маси (ядер) горіхів, тому різне маркування олійки залежить лише від способу віджиму (пресування) та спрацювання. Для отримання 1 л кокосової олійки необхідно 20 кг кокосових горіхів

      Кокосова олійка холодного віджиму з свіжих ядер горіхів позначається як натуральна або сира. Натуральна олійка зберігає аромат та смак кокосу та використовується при приготуванні страв високої кухні та для виготовлення косметики.

      Для інших цілей виробляється олійка холодного віджиму, але без аромату. І на останок - рафінована кокосова олійка використовується для смаження або виготовлення мила. Іноді вводить в оману термін  - холодне виробництво  - мова не йде про холодний віджим, а про обробку сушеної чи жареної м’якоті кокоса. Таким способом виготовляється багато дешевих олійок, вони не очищені від інших компонентів, та дуже швидко жовкнуть і мають гірші властивості.
       
      Ціна кокосової олійки
      Враховуючи більш складний спосіб обробки, кокосова олійка набагато дорожча за звичайну соняшникову або рапсову. На ціну також впливає і популярність, віднесення до категорії біо. Слід зауважити, що натуральна олійка набагато дорожче рафінованої. Ціна не являється єдиним критерієм якості, у більшості відомих виробників неякісну олійку ви не зустрінете. В косметиці в основному використовується лише ретельно оброблена олійка з довгим терміном зберігання.

       

      notino balicky

      Menu

      телефонуйте безкоштовно 0 800 500 127